Worldchampion Ironman, Kona 2008
Door: Hanneke de Heer
Blijf op de hoogte en volg Hanneke
10 Oktober 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Zaterdag, 11 oktober was de competitie voor de 2008 FORD IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP hier in Kona, Hawaii.
Zwemmen (3,8 km), fietsen ( 180 km)en hardlopen (42 km) vanaf de pier hier in t dorp.
Ik ben vanaf 5.45 bij de start aanwezig en de finish was rond 3 uur. Vrijwilligers helpen met de veiligheid van de meeste toeristen die proberen over te steken.
Het is de 30e Ironman dit jaar.In
1978 werd de eerste IRONMAN triathlon gehouden, in een tijd van 11:46:58 kwma de eerste winnaar van de Ironman over de finish.
Nu, was de eerste die finishte een 35-jarige uit Aussie die een tijd neerzetten van 8 uur en 17 min. (Wereld record is 8.04) en ik ben blijven wachten tot de eerste vrouw arriveerde: Chrissie Wellington, uit UK, zij finishte een uur later.
Echt niet normaal fit dat die mensen zijn! Helemaal afgetraind.
Erg motiverend en wat een enthousiasme en energie gaat ervan uit toen ze finishten! En petje af, het is hier ZOO warm (30 graden in de schaduw), ik begrijp niet hoe ze 9 uur in totaal kunnen sporten op zo'n hete dag...
Maar ja, ze kunnen dan ook onder de categorie FITSTEN van de wereld beschouwd worden. Een echt IRONMAN en WOMAN.
Check de website van Ironman.com en links bovenaan kun je het live volgen in Kona.
Misschien dat je mij nog ziet! Ik doe dit jaar ook mee!
(als vrijwilliger dan..)
Het is voor jullie in Nederland zaterdag avond, (dan is het hier ochtend) rond
7 uur gaan ze van start met de Triathlon.
Foto's volgen!
Groetjes, Han
10 Oktober 2008 - 13:49
Ino:
Ik ga kijken en hoop je te zien. Wanneer ben je eens live te zien in Nederland?
groeten en zegen! -
10 Oktober 2008 - 14:54
Hannie:
Ik sluit me geheel bij Ino aan.
Mijn verhaal is, by the way, heel goed geworden....
Ik zag je "up to date" om 16.39 uur 10 okt. zelfde tijd dat jij het verzond !
liefs en knufs -
11 Oktober 2008 - 11:19
Els:
Willen jullie Hanneke live zien? Koop n webcam en download skype. Dan zie je haar live op je beeldscherm terwijl je met haar praat.
Ik heb vorige week skype gedownload en heb Hanneke sindsdien al 2 keer gesproken (en gezien), is erg leuk.
En Han... jij een hele dikke knuffel van mij. -
13 Oktober 2008 - 11:08
Fazant Gang:
Wij hebben laatst ook Ironman gezien,dat was vast een andere.(The Movie).Mooie fotogies hor,tot snel.