van Tel Aviv, naar Galilea, DOWNTOWN Cairo
Door: Hanneke de Heer
Blijf op de hoogte en volg Hanneke
16 Februari 2008 | Egypte, Caïro
Nu op weg naar een nieuw avontuur..!
16-urige busrit. JOEPIE!!
Inmiddels aangekomen in downtown Cairo. We zijn rond 8.45 uur vertrokken uit Jeruzalem, ons Arabische hostel en kwamen aan rond 23.00 uur. Het was super mooi weer toen we vertrokken en ik vond het echt balen dat we uit Israel gaan. Het is niet te omschrijven zoveel er te zien is, te leren is. Voordat ik echt alles zou weten over de geschiedenis, het leven, de cultuur en de taal, dan kun je wel een jaar uittrekken..
De rit vetrok per bus, lekker een 2 zits voor jezelf, eindelijk wat ruimte...l;>
Tot dat we een uurtje of wat gereden hadden, stopten we in de file omdat de weg afgesloten was, vanwege een onaangekondigde marathon.. En dat in de hitte.. nou op naar het resort dan maar, beetje chillen in de zon dachtten we..
Bleek dat de weg toch al eerder geopend werd. De enige weg naar Egypte bij de wee. Ik moest meteen denken aan de Nativiity story, dit is een film over de geboorte van Jezus, over Maria de moeder en hoe Jozef en Maria op het laatst vluchtten naar Egypte te voet.. Ik zit lekker luxe in een bus.
Enniewee, nu in een soort van hostel/ hotel, waar ik echt blij ben met een eenpersoonsbed JEEEEEE, en ruim in vergelijking met die houten stapelbedden!
We hebben nu weer les van Wally Nell, waar we eerder in ZUid Afrika FotoJournalistiek studie van hebben gehad.
Hij woont hier en we waren in Januari ook in zijn woonhuis in El - Maadi.
Kortom weer een volle drukke week, want we hebben 4 opdrachten deze week af te maken, Journal, (dagboek, reisverslag van onze rondreis langs Galilea), 20 foto's met OT en NT bijbelversen, Het Boek AMOS en de inductive study, en fotograferen met licht, flits en Tripod enz.
Kortom, een drukke week opnieuw..!
16 Februari 2008 - 10:06
Ino:
Heeeee,
Succes met de reis en veel zegen met alles wat op je weg komt. -
16 Februari 2008 - 15:00
Parisa En Hannie:
Hello meissie,
Ik wist nie dat je ook nog naar Egypte ging. Ach ja.........als je d'r toch in de buurt bent !!
Nee zonder gekheid : ik vind het echt geweldig wat je allemaal mee maakt, ziet,hoort,leest en vooral...ervaart. Wat be en wordt je een rijk mens, niet dat je dat al niet was maar je gaat het leven nu toch wel anders zien en beleven. Nu is het niet alleen leven met een grote L maar LEVEN !! En je hebt heel wat meer dat alleen wat kiekjes. Wederom "GEWELDIG !!".
Liefs van Parisa en Hannie.
P.s. we zijn brownies aan het maken, hebben wij ook een keer geprobeert op het Anker, toen ging het niet zoals het moest, hihi.(baktaak). -
16 Februari 2008 - 19:16
Evelien:
Hai hanneke,
Was weer ff geleden dat ik iets van je heb gehoord.16 urige busreis phffff heavy!!!!Succes meid.
Dikke kus en knuffel eef -
17 Februari 2008 - 16:25
Danielle:
Hi Hanneke, Egypte is heel erg groot, waar ga je naar toe? En wat/wie ga je bereiken, bezoeken, fotograferen daar? Heel veel zegen onderweg, je zal wel moe zijn van die rit!! Pas op voor die kamelen, je wordt echt misselijk onderweg!
Groetjes... -
20 Februari 2008 - 11:19
Oma Spoelstra:
jonge wat een reis zeg en veel te bekijken word het niet warrig in je hoofd .maar je kunt alles op de foto`s terug zien vele lieve groetjes van oma spoelstra ajuus
20 Februari 2008 - 14:23
OFenTN:
Hoi Hanneke,
Tijd geleden he, voor een babbeltje.
We zijn erg benieuwd naar je foto's en belevenissen van Israel en kijken nu extra uit naar onze reis.
Ja, jij boft echt, dat je in deze omstandigheden met de Bijbel de wereld rond mag gaan. Geniet er maar van en Gods zegen en bescherming in Egypte.
Liefs en groetjes.